Usein kysytyt kysymykset:

Haluatko tietää lisää Suomen Mittaikkuna Oy:stä, sen palveluista tai tuotteista? Tälle sivulle olemme koonneet usein kysytyt kysymykset vastauksineen. Jos et löytänyt kysymykseesi vastausta, voit lähettää Suomen Mittaikkunat Oy:lle viestin sivuillamme olevalla lomakkeella. Vastaamme viestiisi mahdollisimman pian.

Sähköpostitse
Tekstiviestitse

Rekisteriseloste

1. Rekisterinpitäjä

Suomen Mittaikkuna Oy
PL39
63301 ALAVUS

Y-tunnus: 26061143
Puh: 0400 158 523

2. Rekisteriasiat

Asiakaspalvelumme vastaa rekisteriä koskeviin kysymyksiin ja palautteisiin mahdollisimman nopeasti.

3. Rekisterin nimi

Suomen Mittaikkuna Oy:n asiakas-, markkinointi- ja ajankohtaiskirjeen tilanneiden rekisteri.

4. Henkilötietojen käsittelyn tarkoitus

Käsittelyn tarkoituksena on asiakassuhteen hoitaminen, asiakkaan ja rekisterinpitäjän oikeuksien ja velvollisuuksien toteuttaminen sekä henkilötietolain mukainen henkilötietojen käsittely verkkopalveluihin liittyviin tarkoituksiin, tutkimustoimintaan, rekisterinpitäjän ja/tai sen yhteistyökumppaneiden mainonnan ja/tai suoramarkkinoinnin suuntaaminen asiakastietojen perusteella rekisterinpitäjän viestimien ja palvelujen kautta luovuttamatta henkilötietoja ulkopuoliselle taholle.

5. Rekisterin tietosisältö

Rekisteri voi sisältää seuraavia tietoja asiakkaista:

  • Nimi
  • Sähköpostiosoite
  • Matka- ja/tai muu puhelinnumero
  • Organisaatio ja asema
  • Organisaation osoitetiedot
  • Yhteysloki

6. Rekisterin säännönmukaiset tietolähteet

Rekisteri koostetaan rekisterinpitäjän asiakastietojärjestelmästä, yleisesti saatavilla olevista internetlähteistä, sekä mahdollisista muista julkisista lähteistä. Pääsääntöisesti osoitelähteet on eritelty mikäli ne ovat muita kuin ensiksi mainittuja.

7. Säännönmukaiset tietojen luovutukset

Rekisterinpitäjä ei luovuta asiakkaiden henkilötietoja ulkopuolisille, paitsi Suomen viranomaistoimien niin edellyttäessä.

8. Tietojen poistaminen

Tietoja voidaan poistaa henkilön vaatimuksesta tai asiakassuhteen loppumisen vuoksi.

9. Rekisterin suojauksen periaatteet

Henkilötiedot säilytetään luottamuksellisina. Rekisterinpitäjän ja sen mahdollisten tietotekniikkakumppanien tietoverkko ja laitteisto, jolla rekisteri sijaitsee, on suojattu palomuurilla ja muilla tarvittavilla teknisillä toimenpiteillä.

IKKUNOIDEN VAIHTAMINEN SANEERAUSKOHTEESSA:

1. Miten ikkunat mitataan?

Ikkunoiden mittauksessa tulee huomioida riittävä eristysvara (15mm) karmin ja rungon väliin. Samoin mitoituksessa tulee huomioida, että vesipellille saadaan riittävä kaltevuus (1:3). Saneerauskohteessa täytyy vanhat listat ja pellit purkaa niiltä osin, jotta voidaan varmistaa uuden ikkunan oikea koko sekä toimivat ikkunaliittymät.  Mitoitus => leveys x korkeus, karmin ulkomitat => tuuletusikkunan leveys (kätisyys sisältä katsottuna) => karmin syvyys     ( 130mm, 170mm, 210mm)

2. Kannattaako ikkunat ottaa asennettuna vai suorittaa asennus itse?

Ikkunatoimituksen mukana tulee selkeä asennusohje joten asennuksen voi tehdä myös itse. On kuitenkin hyvä muistaa, että huono asennus voi pilata hyvän ikkunan. Mittaikkunalta tilatulle asennustyölle myönnämme kahden vuoden takuun. Lisäksi on hyvä muistaa, että saneerauskohteeseen on mahdollista saada kotitalousvähennystä asennustyön osuudesta.

3. Mistä asennuksen hinta muodostuu?

Asennushinta muodostuu työstä, asennusmateriaaleista (ruuvit, eristeet, listat, pellit) sekä jätekuluista. Työn osuus on n. 60-70% asennushinnasta. Kokonaishintaan vaikuttaa luonnollisesti asennettavien ikkunoiden määrä.

4. Voiko nykyisiä ikkuna-aukkojen kokoja muuttaa?

Ikkuna-aukkojen muuttaminen riippuu talon rakenteesta ja työstettävästä materiaalista eli onko kyseessä kivi- vai puutalo. Nämä tekijät määrittelevät myös hyvin pitkälle kustannusten muodostumiset. Kaikki muutokset eivät tokikaan ole mahdollisia ja aukkojen muutokset vaativat aina huolellisen arvioinnin ja suunnittelun. Kantavien rakenteiden muutoksissa täytyy aina kääntyä riittävän asiantuntemuksen omaavan rakennesuunnittelijan puoleen.

5. Kuinka paljon ikkunat vaikuttavat talon energiakulutukseen?

Ikkunat ovat seinien huonoimmin lämpöä eristävä osa eli vaikuttavat huomattavasti talon energian kulutukseen. Uusiminen lämmöneristäviin (esim. u-arvo 1,0) ikkunoihin säästää lämmityskuluissa n. 20-30 eur / ikkunaneliö / vuosi.

6. Huurtuuko lasit ikkunan ulkopinnalta?

Matalaenergiaikkunassa (joskus myös vakioikkunoissa) voi ajoittain esiintyä huurtumista (kondenssi) lasin ulkopinnassa. Hyvin eristävissä ikkunoissa lämpövuoto on niin vähäistä, että ikkunan ulkopinta pääsee jäähtymään joissakin olosuhteissa ulkoilmaa kylmemmäksi ja tämä aiheuttaa ulkolasin huurtumisen. Kyseessä on siis normaali ilmiö, eikä se ole haitallista ikkunalle, enemmänkin kyseessä on kosmeettinen haitta.                Huom! Tähän haittaan on saatavissa "lisävarusteena" ulkopuitteeseen huurtumaton lasi.

7. Takuu

Ikkunat ja parvekeovet

Alavus Ikkunat Oy myöntää tuotteilleen puusepäntyön osalta RYHT 2000 mukaisen takuun (36kk) valmistuksessa käytetyille materiaaleille ja valmistustyölle.Tummille puuikkunoille Alavus Ikkunat Oy ei myönnä takuuta. Mittaikkunan suorittaman asennustyön takuu on 2 vuotta asennuksesta.

Eristyslaseille myönnetään viiden vuoden tiiveystakuu eristyslasivalmistajan toimesta. Takuu ei koske lasin särkymistä.

Takuun voimassaolo edellyttää, että ikkunat ja parvekeovet on varastoitu, asennettu ja huollettu annettujen ohjeiden mukaisesti.